NRO 17. KUUSENKERKKIÄ JA KIITOLLISUUTTA


Neljässä kuukaudessa ehtii tekemään pitkän matkan. Otin helmikuussa äkkilähdön entuudestaan täysin tuntemattomaan kohteeseen ja nyt on jo kesä. Säät ovat olleet vaihtelevia; lumituiskusta kirsikankukkasateeseen. Joskus on ollut niin sankka sumu, etten ole nähnyt nenääni pidemmälle, on pitänyt kulkea varoen, yksi askel kerrallaan. On ollut myös päiviä, jolloin aurinko on ojentautunut suutelemaan poskipäilleni pisamia ja hymynkareita.

Koivunmahlaa


Täällä on ihana puutarha. Olen kasvattanut yrttejä. Olen kerännyt kuusen- ja katajankerkkiä, voikukan lehtiä, koivunlehtiä, mahlaa, raparperia, nokkosia. Odotan jo innolla viinimarjoja, boysenmarjoja, karviaisia, kirsikoita. Lähikaupasta olen raahannut kotiin milloin mitäkin terveellistä. Olen tehnyt taikajuomia ja voimasmootheja. Olen syönyt kaikkia mahdollisia ihania värejä ja olen saanut niistä voimaa.

Koivunmahla, kuusenkerkkä, viinimarja, banaani, inkivääri – smoothie.


Tällä matkalla olen oppinut hiljentymään itseni äärelle. Nautin pitkistä meditaatioista ja rauhallisesta aamujoogasta. Hengitän sisään ja ulos, aivan rauhassa. Minulla ei ole kiire mihinkään. Vedän syvään sisään raikasta happea, terveyttä, tyyneyttä, rakkautta, rahaakin. Puhallan ulos kaiken sisimpään kätkemäni katkeruuden, vihan, stressin, huolen ja sairauden. Yksi hengitys kerrallaan päästän irti tästä syövästä, lempeästi, mutta varmasti.

Olen käynyt TRE-tunnilla, joogassa, mindfulness-tunnilla, energiahoidossa, aromaterapiahieronnassa. Olen maannut piikkimatolla ja seisonut päälläni. Olen lukenut kasoittain kirjoja mielen ja kehon yhteydestä, ruokavaliosta, meditaatioista, ihmeistä. Olen todella vakuuttunut siitä, että ihmisellä on paljon mahdollisuuksia parantaa itseään ruokavaliolla ja liikunnalla ja huolehtimalla henkisestä hyvinvoinnistaan. Erityisesti ihminen eheytyy poistamalla kaiken mahdollisen stressin elämästään. On päästettävä irti kaikista koko elämänsä aikana kehoonsa ja mieleensä kerääntyneistä negatiivisista asioista, stressinaiheuttajista.

———-

Kannattaa opetella kuuntelemaan mitä keho sinulle kertoo. Miksi juuri nyt sairastuin flunssaan? Ehkä olet ollut töissä stressaantunut. Miksi verenpaineeni on koholla? Ehkä sinulla on vaikeuksia parisuhteessa. Alaselkäni on jumissa. Onko sinulla liikaa taakkaa kannettavana? Ei kannata aina ensimmäiseksi napata Buranaa huuleen, vaan pysähtyä oireen äärelle. Mitä kehoni minulle yrittää viestittää?

———

Olen huomannut, että suurin mahdollinen ahdistuksen aiheuttaja on katkeruus. En yhtään ihmettele, että katkeruus saa aikaan sairauksia, niin voimakas tunne se on. Pala palalta yritän päästää irti katkeruudesta ja siihen liittyvästä vihasta. Tunnen, kuinka katkeruus minussa pienenee, viha laantuu. Jäljelle jää suru, joka valuu ulos kyynelinä – se puhdistaa. Annan anteeksi; myös itselleni.

———

Ja kuinka tärkeää on muistaa olla kiitollinen! Tein kuukauden kestäneen harjoituksen, jonka aikana joka aamu kirjoitin ylös 10 asiaa joista olen kiitollinen ja joka ilta listasin mielessäni sen päivän kiitollisuuden aiheita. Sitä alkaa näkemään ihmeitä ja kiitollisuudenaiheita vaikka kuinka paljon, kun niihin alkaa kiinnittää huomiota. Kokeile vaikka.

Eniten kiitollinen olen kaikista niistä ihanista ihmisistä, joita olen tällä matkallani tavannut. Olen saanut teiltä kaikilta ihan valtavasti voimaannuttavaa energiaa. Olen pahoillani, että olen aiheuttanut monille teistä syöpä-ähkyn tykittämällä WhatsApp-viestejä ja instakuvia ja facepäivityksiä ja blogikirjoituksia ja puheluita ja pitkiä keskusteluja ja ja ja.. Mutta te kaikki olette pitäneet minut järjissäni, olette pitäneet minut hengissä. Olen siitä ikuisesti kiitollinen!!

——–

Alecensa-väsymys jatkuu. Ja mikä ruokahalu, HUH! Voisin syödä koko ajan. Ja voin kertoa, että nyt lääkityksen aikana on tullut syötyä muutakin kuin kuusenkerkkiä. Suklaata, leipää, jäätelöä, pizzaa ja vaikka mitä moskaa. Mutta syyllistyä ei pidä, sekään ei tee hyvää keholle.

Keho ja mieli ovat kyllä jo napakasti yrittäneet kertoa, että syytä olisi palata terveellisten elintapojen pariin. Ehkä nyt on taas aika kuunnella itseään <3

KIRJAVINKIT:
– Paranemisen avain. Alexander Loyd & Ben Johnson.
– Keho tekee ihmeitä! Adrew Weil.
– Kehosi paljastaa mielesi. Mitä oireesi ja sairautesi kertovat sinusta? Deb Shapiro.

Seuraa ja jaa:
error102
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

6 Replies to “NRO 17. KUUSENKERKKIÄ JA KIITOLLISUUTTA”

 1. Kyllä kirjoitat kauniisti ja aidosti sinä olet taitava kirjoittaja. On mukava lukea kirjoituksiasi 💕.

 2. Hyvin taas puit asioita tekstin muotoon. Kiitos!
  Itselläni myös lähipäivinä mietityttänyt tuo katkeruus ja viha… ne näkyy olevan alati läsnä.
  Mulla menee kans ruokaa ja herkkuja mielin määrin. Onneksi lääkäri eilen lohdutti, että painonnousu on murheista pienin ja että useilla se menee toisinpäin.

  • Mitä kauemmin katkeruutta on kantanut, sitä vaikeampi siitä on päästää irti. Pikkuhiljaa, pala kerrallaan 💜 No nyt syödään ja levätään. Kunhan ei jää huonot tavat päälle ikuisiksi ajoiksi 😋

 3. Upea kerrontaa taas Marika, parahin kiitos.
  Hyvin, hauskasti ja tunteella kirjoitat tarinaa, viisaudella. On suuri ilo saada lukea hyvin kirjoitettua textiä.

  Katkeruus ja viha ovat kyllä sellaisia tunteita, mitkä myrkyttävät koko kroppaa mieltä myöden.
  Joskus elämässä vaan tapahtuu niin vaikeita asioita, että niistä eroon pääsee erittäin monen mutkan kautta, jos ollenkaan.
  Mutta, jos oikein tahtoo on ihan kaikki mahdollista.

  Ihan kaikkea mahdollista hyvää Marika ja aurinkoisia päiviä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*