NRO 10. LISÄÄ TUTKIMUKSIA.


Taas kerran soitto syöpäpolilta – aikaa pitää siirtää. Nyt sentään pysyttiin samassa päivässä, hieman vain kellonaika vaihtui ja lääkäri. Jo neljäs kerta siis, kun minun aikaani yritetään siirtää jollekin muulle kuin polin vakituiselle lääkärille. Olen vihainen ja pettynyt ja puran turhautumistani osastosihteeriin. Pyydän kyllä anteeksi ja kerron ymmärtäväni, ettei ole hänenkään työ helppoa, kun joutuu näitä puheluita soittelemaan asiakkaille päivittäin. Ensin itkettää, sitten alan pohtia, että kyllä tällä joku tarkoitus on oltava. Nyt pitää jo uskoa mitä universumi minulle yrittää sanoa. Ehkä minun kuuluukin mennä juuri tälle lääkärille.

Syöpäpoli on täynnä asiakkaita, heitä istuskelee odotusauloissa ja heitä makoilee huoneissa, joiden ovet ovat auki. Heikottaa, minä olen nyt yksi heistä, yksi meistä – syöpäpotilas.

Hoitaja käy kertomassa, että lääkäri on hieman myöhässä. Luotan sen olevan hyvä merkki, yleensä lääkärit jotka ovat myöhässä hoitavat potilaat huolella ja tarkasti.

Ihanaa kun mies on mukana, yksin olisi niin paljon rankempaa.

Lääkäri kutsuu meidät sisään. Pahoittelee, että on myöhässä. Antaa heti ystävällisen ja rauhallisen vaikutelman. Toteaa minun olevan sairaanhoitaja. Se on hyvä, olemme samalla sivulla, puhumme samaa kieltä. Hän kertaa tarkasti tilanteeni. Kasvain, etäpesäkkeet, adenokarsinooma. Labrat kunnossa. Oireena yskää, muuten vointi hyvä.

Hän on jo etukäteen ottanut selvää tilanteestani laajasti ja ollut yhteydessä Tampereen- ja Helsingin yliopistollisiin sairaaloihin. Hän on konsultoinut patologia ja PAD-näytteitä tutkivaa laboratoriotyöntekijää. Hänellä on selkeä visio siitä, miten nyt edetään. UPEAA! Koen olevani hyvissä käsissä.

Bronkoskopiassa otetut näytteet lähetetään Helsinkiin tarkempiin geenitutkimuksiin. Selvitetään tarkasti, voisiko kyseessä olla jokin niistä geenimutaatioista, joihin on olemassa täsmälääkitys. Tällöin saattaisi pelkkä biologinen lääke riittää, ei ehkä tarvittaisikaan sytostaatteja. Olisipa niin! Taas toivo herää.

Nyt otetaan myös CT-kuvat uudestaan, koska edellisistä kuvista on jo miltei kaksi kuukautta. Nähdään, onko kasvain tai etäpesäkkeet suurentuneet tai onko niitä tullut lisää. Pelottaa, mutta yritän olla toiveikas. Jos tilanne on pysynyt ennallaan, tiedetään, ettei syöpä etene kovin hurjaa vauhtia.

Ja lisää verikokeita.

Kun kaikki tulokset on selvillä, tulee uusi vastaanottoaika lääkärille jatkosuunnitelmia varten.

Kun nyt vain sitten nuo kaikki ajat tulisivat mahdollisimman pian.

Jäi tyyni ja luottavainen olo. Olipa onni, että aikani vaihdettiin juuri tälle ammattitaitoiselle, empaattiselle ja asiaan perin pohjin paneutuneelle lääkärille.Toivottavasti seuraavakin aika on juuri hänelle!!

Seuraa ja jaa:
error102
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

8 Replies to “NRO 10. LISÄÄ TUTKIMUKSIA.”

 1. Ihana et sait niin perehtyneen lääkärin sinun taustaasi, sekään ei ole aina niin selviö.
  Nyt vaan tsemppiä, onneksi olet niin vahva. Pidä vaan puolesi ❤️

 2. Minun on pitänyt heti lääkärin eteen tullessa kertoa, että jännittää ja pelottaa niin järkyttävästi että henkeä salpaa. Silloin hän menee heti testituloksiin, jotka Jumalan kiitos🙏 ovat tähän asti olleet hyviä.
  Ompas ihana, että hoitosuunnitelmasi on edennyt ja tyytyväinet olit läkäriin. Minulla on ollut jo 7x sama onni,päteviä lohduttavia ammattilaisia.
  Nyt luottavaisin mielin uutta käyntiä odottelet ja nautit ihanasta Pääsiäisen ajasta🐥🐔

  • On niin tärkeää, että lääkäri ja hoitajat ym ovat ystävällisiä ja asiaan perehtyneitä 💞 Sinne myös hyvää pääsiäistä ja tsemppiä tulevaan 💞

 3. Saat olla levollisin mielin olet hyvissä käsissä ennen kaikkea erittäin hyvä lääkäri.
  Ymmärrätte toisianne olettehan alan ammattilaisia. ☺

 4. Hyvä että sait ensimmäisestä käynnistä positiivisen kokemuksen, se kantaa pitkälle. En voi kuitenkaan olla ihmettelemässä, miksei geenitutkimusta ole aloitettu heti kun näyte oli otettu ja adenocarsinoma selvä.

  • Sitä minäkin ihmettelin ja siksi itse yritin asiaa vähän nopeuttaa jo aiemmin tuohon suuntaan, mutta iso koneisto kääntyy hitaasti..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*