NRO 12. HYVIIN JUTTUIHIN HURAHTANUT.


Olen alkanut kuunnella kehoni ja mieleni viestejä tarkasti. Aluksi viestit olivat kuin keveitä kuiskauksia lempeässä tuulessa. Nyt viestejä ei enää voi olla kuulematta, ne vyöryvät päälle kuin koko kehon läpimäräksi kasteleva rankkasade.

Olen alkanut nähdä ja kuulla paremmin. Minulle ojennetaan vihjeitä paremmasta elämästä, jos vain uskallan kuunnella tarkasti. Nyt luotan selkeämmin intuitiooni. Haluan itselleni pelkkää hyvää.

Sen lisäksi, että kirjoitan paljon, myös luen paljon. Niin nytkin. Blogin kommenteissa joku kohtalotovereistani vinkkasi minulle kahdesta kirjasta; Karita Aaltosen Uskalla parantua ja Kelly A.Turnerin Syövästä voi selviytyä.

Nämä kaksi kirjaa ovat olleet käänteentekeviä. Sain lisävahvistusta kummankin kirjan merkityksellisyydestä erikoisella tavalla. Kun postasin instagramiin ensimmäisen vihersmoothie-kuvani Karitan kirjan innoittamana, yksi ihminen, jota en ole nähnyt varmaan 20 vuoteen, laittoi minulle viestiä, että hän oli juuri tilannut minulle tuon kirjan ja vieläpä Karita Aaltosen nimmarilla ja omistuskirjoituksella. Huikeaa!!

Omistuskirjoituksessa lukee:

“Luota kehosi voimaan parantua. Sinussa on jo se kaikki. Anna itsellesi paljon rakkautta, paljon hyvää. Kaikki fokus paranemiseen. Hengitä rauhallisesti, hengitä syvään. Rakkaudella, Karita.”

Ja kun istuin ensimmäistä kertaa elämässäni energiahoitajan edessä ja kerroin tarinaani, hän sanoi, että haluaisi lainata minulle yhden kirjan. Hän otti hyllystä esiin Syövästä voi selviytyä – kirjan. Ei voi olla totta! Sanoin, että olen sen juuri lukenut.

———-

Nyt joku jo varmaan ajattelee, että syöpä on saanut minut sekoamaan lopullisesti. Ei sentään. Uskon edelleen vahvasti lääketieteeseen, se on kaiken perusta. Mutta myös itse voi vaikuttaa hyvinvointiinsa ja sitä kautta luoda paremmat edellytykset parantumiselle, elinajan pidentämiselle, hoidoista selviämiselle ja ylipäätään onnellisemmalle ja tasapainoisemmalle elämälle.

———-

Mitä sitten olen muuttanut?

Ruokavalio sisältää nykyään paljon kaikkea värikästä ja puhdasta ja energisoivaa. Kasviksia, hedelmiä, marjoja, yrttejä, siemeniä, pähkinöitä, vettä, vihreää teetä. Kaikkea mahdollista mikä kuulostaa, näyttää ja tuntuu terveelliseltä ja hyvältä. Teen hyvää ruokaa, smootheja ja mehuja. Olen vähentänyt huomattavasti mm. sokeria ja valkoista jauhoa, kaikkea teollisesti valmistettua, punaista lihaa, kovia rasvoja ja alkoholia. Luulin, että tämä olisi ollut vaikeampaa, mutta ei se ole.

Enää ei edes tee mieli pikaruokaa, limua, karkkia. No okei, irtokarkit on pahe, mutta niitäkin voi vetää harvemmin ja vähemmän. En haluakaan rajoittaa elämääni liikaa. Jos haluan ottaa lämmittävän konjakkiryypyn tai palan suklaakakkua, se ei haittaa mitään, päinvastoin. Nautin näistä pienistä ylellisyyksistä enemmän kuin koskaan ennen.

———-

Paljon on muuttunut myös henkisellä puolella. Keskityn vielä enemmän positiivisiin asioihin ja ajatuksiin kuin ennen. Teen vain itselleni mieluisia asioita. Olen rauhoittunut, maadoittanut itseni paremmin. Olen lukenut kirjoja joogasta ja meditaatiosta ja alkanut pikkuhiljaa toteuttamaan noita oppeja.

Esimerkiksi tädiltä saamani vinkki; viisi tiibetiläistä harjoitusta on hyvä tapa aloittaa aamu. Tulku Thondupin mielen ja kehon parantaviin meditaatioharjoituksiin on levollista lopettaa päivä; tämän kirjavinkin sain kirjoitusystävältäni. Olen käynyt energiahoidossa, joogassa, TRE-tärinä-rentoutuksessa ja mindfulness-tunnilla. Olen käynyt live-konserteissa ja taidenäyttelyissä. Olen katsellut, kuinka kukkapenkkiin nousee joka päivä uusia ihmeitä ja olen kuunnellut pihapuiden lintujen suloista laulua. Olen ollut yhteydessä minulle rakkaisiin ihmisiin.

Kaikki se, mikä saa ihmisen mielen ja kehon rauhoittumaan ja kokemaan iloa, on hänelle hyväksi.

———-

Kirjalähteet/vinkit:

Aaltonen, Karita. Uskalla parantua. Uskomaton tositarina toivosta ja mielen voimasta. 2017. Viisas elämä.

Kilham, Christopher S. Viisi tiibetiläistä harjoitusta. Dynaamisia liikkeitä terveyden, energian ja elinvoiman lisäämiseksi. 2013. Viisas elämä.

Thondup, Tulku. Rajaton paraneminen. Meditaatioharjoituksia mielen ja kehon parantamiseksi. 2012. Viisas elämä.

Turner, Kelly A. Syövästä voi selviytyä. Yhdeksän polkua yllättävään paranemiseen. 2014. Otava.

Seuraa ja jaa:
error102
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

7 Replies to “NRO 12. HYVIIN JUTTUIHIN HURAHTANUT.”

 1. kyllä sinusta on kirjailijaksi, sana hallussa, toivoisinkin että saisit joskus julkaistua kirjan taistelustasi elämän puolesta.

  jos tuo kaikki,mitä teet, syö ja juo, tuntuu hyvältä, niin anna palaa vaan.

  Uskon, että et hurahda täysin noiden oppien varaan, niinkuin joku onneton on tehnyt, luopunut lääketieteestä kokonaan ja siinähän ei sitten ole hyvin käynyt.

  Ja taivaan tosi on myös se että kyllähän tuollainen terveellinen ruoka ym. on hyväksi meille kaikille👍.

 2. Kiitos Marika taas, kun saan tekstejäsi lukea💕. Olet lahjakas. Tuli itsellekkin sellainen olo että haluan keholleni tuota samaa hyvää ja terveellistä. Ja minäkin odotan tuota kirjaa…taistelu elämän puolesta…

  Pidä tuo ja voi hyvin👍

  • Eihän sitä tarvitse muuttaa kuin joku pieni asia kerrallaan 🌱 Kyllä tästä kaikesta vielä joskus pitää kirja kirjoittaa 📓

 3. Kuullostaa ihanalta! vielä yksi kirjavinkki on Rhonda Byrnen Secret.Täällä Helsingissä on sen saatavuus huono, jonotan sitä kirjastosta😊☀️ehkä teilläpäin parempi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*