NRO 27. VUOSI KEUHKOSYÖPÄDIAGNOOSISTA

Tänään juhlitaan.
Tänään on keuhkosyöpädiagnoosini vuosipäivä.
Tänään olen edelleen elossa.

22.2.22 sattunut autokolari pelasti henkeni. Otettiin magneettikuva, jossa syöpäni sattumalta löydettiin.

Vuosi sitten olin varma, etten enää näe seuraavaa kesää. Keuhkoissa oli sydämeen kiinnittynyt 8 cm kasvain ja molemmat keuhkolohkot täynnä etäpesäkkeitä ja muita pahanlaatuisia muutoksia. Google antoi elinaikaennusteeksi kolme kuukautta.

Kolme kuukautta olin ilman minkäänlaisia hoitoja, se tuntui elämäni pisimmältä ajanjaksolta.

Sitten meinasi seurata erittäin kohtalokas hoitovirhe, jonka peruin tuntia ennen tilannetta. Sain myös muutettua muita vääriä hoito-ohjeita siinä sivussa. Ja vaihdoin lopulta hoitopaikkaa.

Kuin lottovoittona kaiken karmeuden keskellä löydettiin ALK-geenimutaatio ja siihen täsmälääkitys.

Muutama kuukausi lääkkeen aloituksesta ja PADAM, keuhkot olivat kirkkaat ja puhtaat, kasvain ja etäpesäkkeet tipotiessään. Se oli suuri ihme.

Viimeisin CT oli kolme viikkoa sitten ja edelleen keuhkot on tyhjää täynnä.

Pääsin myös kauan odottamaani lonkkaleikkaukseen. Jalka operoitiin pari viikkoa sitten Coxassa. Ihan huikeaa ammattitaitoa ja potilaan kokonaisvaltaista hoitoa. Jos suunnittelet tekonivel-leikkausta, mene sinne hoitoon. Tämä on aivan ehdoton suositukseni! Siellä he tietävät, mitä tekevät.

Nyt minulla on uusi komea kinttu. Säryt on alkaneet hellittää pikkuhiljaa. Jumpat ja kävely sujuvat hyvin. Voin teille nyt paljastaa, että viime lauantaina oltiin perheen kanssa juhlimassa isännän synttäreitä ja jätin paikallisessa yökerhossa kepit narikkaan ja otin melko monta tanssiaskelta jo. Ei ehkä olisi vielä pitänyt, mutta hei, kerran täällä vain eletään ja kun nyt ylipäätään eletään, niin nyt nautitaan. Tanssilattialla ilakointi ei lisännyt kipuja, lonkka notkistui entisestään ;D

———–

Syöpäni on parantumaton, mutta sen kanssa oppii elämään. Täsmälääke voi lakata toimimasta milloin vain, mutta hei, se voi myös toimia vielä vuosikausia.

Lääkitys aiheuttaa väsymystä. Pyrinkin siksi keskittämään voimavarani kivoihin juttuihin. Kirjoitan, maalaan ja kohta myös enemmän tanssin. Nukun päikkäreitä ja vietän välillä pelkkiä lepopäiviä.

Syöpä on kirkastanut kaikki värit, se on laittanut arvot oikeaan järjestykseen. Kuoleman läheisyys saa jokaisen päivän tuntumaan lahjalta. Toki ajoittain ahdistaa ja pelottaa ja sitä kyseenalaistaa koko elämäntarkoituksen, mutta ne tunteet onneksi menevät ohi. Valo syrjäyttää aina pimeyden.

En koe enää olevani työkykyinen, mutta olen erittäin kykenevä elämään juuri minulle sopivaa elämää. En enää jaksa hoitaa työkseni muita, nyt hoidan vain itseäni. Ja toivon mukaan pystyn toimimaan vertaistukena ja apuna muille kohtalotovereille. Haluan jakaa voimaa ja toivoa.

Seuraava syöpäkontrolli on toukokuussa. Odotan saavani puhtaat paperit, jotta pääsen ansaitsemalleni kesälomalle keuhkot kirkkaana ja tanssijalka kunnossa.

Seuraa ja jaa:
error103
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

16 Replies to “NRO 27. VUOSI KEUHKOSYÖPÄDIAGNOOSISTA

 1. Voisiko sanoa, että mahtavaa vuosipäivää. Kiitos ihanista kirjoituksista.
  Liikunta, etenkin tanssi on lääke.
  Kroviilla alkavat tanssit 12.5.2023

  • Voi kiitos itsellesi kun olet mun kirjoituksia lukenut 🌷 Tanssi ja liikunta ylipäätään on tosiaankin parasta lääkettä 😊 Odotan niin innolla, että pääsen taas vauhtiin 💃

 2. Voi Marika – ystäväni olen niin onnellinen ja kiitollinen sinun vuoksesi ja puolesta❤️👍🇫🇮

 3. Oikein hyvää vuosipäivää se koitti viimemkin ja myös uudelle lonkalle olet ansainnut uuden elämän. 💕 töistä viis kunhan vaan mieli on korkealla eikä ajatella tulevaa. Eletään ensin tämä päivä 💃💃

 4. Hei ja paljon Onnea💕. Olen seurannut matkaasi, vaikken tunnekaan Sinua. Sinulla on tosiaan suojelusenkelit matkassa ja silloinhan ei ole mitään hätää. Seuraavaa vuosijuhlaa odotellessa.
  Hyvää kevättä ja kaikkea hyvää elämääsi. – Hanna-

 5. Onpa mahtava kuulla ja lukea miten vuosi on kulunut ja miten voit. Ehdottomasti on aihetta juhlaan tänään ja joka ikinen muukin päivä. Enkeleitä päiviisi!
  Olet kyllä huikea tyyppi ❣️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*